عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 676
نویسنده : کوروش

چ

کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده‌است. این کاخ به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاد شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستون‌های آن از جنس سنگ است.
کاخ داریوش واحدهای مختلفی از جمله تالار بار عام، حرم‌سرا، دروازه و کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی دارد. دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرح‌های سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی مزین بوده‌اند که بقایای به‌جای‌ماندهٔ آنها در موزه‌های خارجی و داخلی نگهداری می‌شوند.

در سال ۱۸۸۰ میلادی، یک گروه از باستان شناسان فرانسوی این کاخ را از دل خاک بیرون کشیدند و ستون‌ها و سرستون‌های کاخ را با اره بریدند و به فرانسه منتقل کردند و امروزه در شوش، فقط چند زیرستون وجود دارد و کاخ به شکل سابقش وجود ندارد. بیش‌تر اشیا خارج شده، اکنون در موزه لوور نگهداری می‌شوند.

ژان دیولافوا در کتاب خاطراتش می‌گوید:
دیروز گاو سنگی بزرگی را که در روزهای اخیر پیدا شده‌است با تاسف تماشا می‌کردم، در حدود دوازده هزار کیلو وزن دارد! تکان دادن چنین تودهٔ عظیمی غیر ممکن است. بالاخره نتوانستم به خشم خود مسلط شوم، پتکی بدست گرفتم و بجان حیوان سنگی افتادم. ضرباتی وحشیانه به‌او زدم. سر ستون در نتیجه ضربات پتک مثل میوهٔ رسیده از هم شکافت.



:: برچسب‌ها: کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده‌است ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 558
نویسنده : کوروش

 

 

اسکلت زن 35-40ساله تپه کورینجان همدان
_________________________________________
ﯾﮑﯽ از اشﯿﺎﯼ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﻣﻮﺯﻩ ﻫﮕﻤﺘﺎﻧﻪ ﺍﺳﮑﻠﺘﯽ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺯ ﻣﺤﻮﻃﻪ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﮐﻮﺭﯼ ﺟﺎﻥ ﺗﭙﻪ ﺩﺭ 40 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮﯼ ﻫﻤﺪﺍﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺩﺭ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﮔﻤﺎﻧﻪ ﺯﻧﯽ ﻭ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻗﺪﻣﺖ ﺍﯾﻦ ﻣﺤﻮﻃﻪ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﮔﻮﺭ ﯾﮏ ﺯﻥ 35 ﺗﺎ 40 ﺳﺎﻟﻪ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﻧﺪ. ﺟﺴﺪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺟﻨﯿﻨﯽ ﺩﻓﻦ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﭼﻨﺪ ﺷﯽ ﺳﻔﺎﻟﯽ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻻﮎ ﯾﮏ ﻻﮎ ﭘﺸﺖ ﮐﻨﺎﺭ ﺍﻭ ﺑﻮﺩ . ﺍﯾﻦ گﻮﺭ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﻣﻮﺯﻩ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻗﺒﻼ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﮑﻠﺖ ﺭﺍ ﻣﺮﺩ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ .علت همراه داشتن لاک لاکپشت به درستی مشخص نیست اما این لاک در مقابل دهان اسکلت قرار دارد. ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﻣﻰ ﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻮﻋﻰ ﻣﻨﺒﻊ ﻏﺬﺍﯾﻰ ﻭ ﯾﺎ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺑﻪ ﺟﺎ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺁﯾﯿﻨﻰ ﻭﯾﮋﻩ، ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺟﺴﺪ ﺩﻓﻦ شده باشد.



:: برچسب‌ها: اسکلت زن 35-40ساله تپه کورینجان همدان ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 706
نویسنده : کوروش

 

 

 

 

 

 

 

خطرناک ترین غار عمیق ایران ***غار سم در ارتفاعات 1700 متری کوه خواجه قنبر در منطقه نامیج گالیکش قرار دارد که پیشینه کشف آن به حدود دو سال قبل برمی گردد. غاری با دهلیزها، طاق‌های زیبا که وجود آب در آن، جلوه خاصی دارد.

در بدو ورود به این غار مسیر تنگ و باریکی که به خرچنگ رو معروف است آغاز می‌شود؛ ولی برخلاف خرچنگ رو‌های غار پروا (اولین غار عمیق ایران)، تنگناهای این غار تمامی ندارد و اغلب مسیر را باید به یك سمت حركت كرد و حتی امكان برگرداندن سر وجود ندارد.

بنابراین اگر شما جزو غارنوردان آماتور و یا حتی نیمه حرفه ای به حساب می آیید، فکر سفر به سم را از سرتان بیرون کنید! به خصوص که از چاه 19 به بعد دمای هوای درون غار كاهش می‌یابد و به 6 درجه سانتیگراد می‌رسد و باید برای گرم كردن بدن برنامه‌ریزی كرد در غیراین صورت خطر سرمازدگی وجود دارد.

برای آنکه عمق فاجعه را بهتر درک کنید باید بگوییم که خیلی از غارنوردان حرفه ای که از غار سم بازدید کرده اند، معتقدند که امدادرسانی در این غار به علت دشواری مسیرها، بسیار سخت و در برخی شرایط غیرممكن است؛ بنابراین تیم های بازدید كننده باید کاملا آماده و مجهز باشند وگرنه یك حادثه ساده و یك دررفتگی جزیی در این غار می‌تواند به یك فاجعه تبدیل شود!معابر و تراورس‌های غار سم به قدری تنگ و پر پیچ و خم است كه تنها یك فرد می‌تواند خود و كیسه بارش را عبور دهد و امكان كمك‌رسانی یا حتی همراهی نفر دوم وجود ندارد. علاوه بر این دهانه چاه های غار سم حدود 5 تا 40 متر قطر دارند که در نوع خود جالب توجه و خطرناک است. البته این وضعیت از چاه سه غار به بعد کمرنگ تر می شود چرا که پس از آن عرض و ارتفاع غار افزایش می یابد و تردد راحت تر است.

تحقیقات درباره قدمت غار سم هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اند اما نمونه های کشف شده از جمجمه انسان و حیوانات در این غار نشان دهنده قدمت بالای آن است. شاهد این ادعا کشف اسکلت خفاشی است که 10 برابر بزرگتر از اسلکت خخفاش های معمولی به نظر می رسد. خفاش های این غار تقریبا از بین رفته اند و جالب اینکه اکثرا اسکلت ها در یک نقطه جمع شده اند. اما این استخوان ها تنها نشان زندگی در غار نیستند. نوعی پروانه خاص هم تا چاه چهار وجود دارد که دیواره های این غار آهکی را پر کرده اند.

برای بازدید از غار سم باید به بخش گالیکش استان گلستان و نزدیکی روستای نام نیک سفر کنید و آن را در عرض جغرافیایی 37˚ 05' 46" ببینید. غار در قسمت غربی روستای نام نیک به فاصله تقریبی 2 ساعت راهپیمایی قرار گرفته است.

 

 



:: برچسب‌ها: خطرناک ترین غار عمیق ایران ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 612
نویسنده : کوروش

ﮐﺸﻒ ﻣﻨﺸﻮﺭ ﮐﻮﺭﻭﺵ:
______________________________________
ﺳﺎﻝ 1258 ﺧﻮﺭﺷﯿﺪﯼ / 1879 ﻣﯿﻼﺩﯼ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﮐﺎﻭﺵﻫﺎﯼ
ﺑﺎﺳﺘﺎﻥﺷﻨﺎﺳﯽ ﮔﺮﻭﻩ ﺑﺮﯾﺘﺎﻧﯿﺎﯾﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﻮﻃﻪٔ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﺑﺎﺑﻞ ﺩﺭ
ﺑﯿﻦﺍﻟﻨﻬﺮﯾﻦ ﻫﺮﻣﺰﺩ ﺭﺳﺎﻡ، ﺑﺎﺳﺘﺎﻥﺷﻨﺎﺱ ﺑﺮﯾﺘﺎﻧﯿﺎﯾﯽ ﺁﺳﻮﺭﯼﺗﺒﺎﺭ،
ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪٔ ﮔﻠﯽﺍﯼ ﺭﺍ ﯾﺎﻓﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻧﻮﺷﺘﻪﻫﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﺧﻂ ﻣﯿﺨﯽ ﺑﻮﺩ .
ﺟﻨﺲ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪ ﺍﺯ ﮔﻞ ﺭﺱ ﺍﺳﺖ، 22٫ 5 ﺳﺎﻧﺘﯽﻣﺘﺮ ﻃﻮﻝ ﻭ 11
ﺳﺎﻧﺘﯽﻣﺘﺮ ﻋﺮﺽ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺗﺎ ﺩﻭﺭ ﺁﻥ 45 ﺳﻄﺮ ( ﺑﻪ ﺟﺰ ﺑﺨﺶﻫﺎﯼ
ﺗﺨﺮﯾﺐﺷﺪﻩ) ﺑﻪ ﺧﻂ ﻭ ﺯﺑﺎﻥ ﺍﮐﺪﯼ (ﺑﺎﺑﻠﯽ ﻧﻮ ) ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩﺍﺳﺖ .
ﺑﺮﺭﺳﯽﻫﺎﯼ ﺑﻌﺪﯼ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﻧﻮﺷﺘﻪﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 538
ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺰﺭﮒ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺷﮑﺴﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﻧﺒﻮﻧﯿﺪ ﻭ ﺗﺼﺮﻑ ﮐﺸﻮﺭ ﺑﺎﺑﻞ، ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩﺍﺳﺖ.
ﺍﯾﻦ ﺍﺛﺮ ﺩﺭ ﻧﯿﺎﯾﺸﮕﺎﻩ ﺍِﺳَﮕﯿﻠﻪ ( ﻣﻌﺒﺪ ﻣﺮﺩﻭﮎ) ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺑﺎﺑﻞ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﺍﯾﻦ ﻟﻮﺡ ﺳﻔﺎﻟﯿﻦ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪﺍﯼ ﺩﺭ ﺑﺨﺶ « ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﺎﺳﺘﺎﻥ » ﺩﺭ ﻣﻮﺯﻩ ﺑﺮﯾﺘﺎﻧﯿﺎ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺩﯾﮕﺮ، ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1375 ﺁﺷﮑﺎﺭ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻟﻮﺣﻪ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪﺍﯼ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﻧﺒﻮﻧﯿﺪ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﺑﺎﺑﻞ ﻣﯽﺩﺍﻧﺴﺘﻨﺪ، ﺩﺭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﭘﺎﺭﻩﺍﯼ ﺍﺯﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪٔ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺰﺭﮒ، ﺍﺯ ﺳﻄﺮﻫﺎﯼ 36 ﺗﺎ 43 ﺍﺳﺖ . ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺁﮔﺎﻫﯽ، ﺍﯾﻦ ﭘﺎﺭﻩ ﺍﺯ ﻟﻮﺡ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪﺍﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﯾﯿﻞ ( Yale) ﺩﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﯽﺷﺪ، ﺑﻪ ﻣﻮﺯﻩ ﺑﺮﯾﺘﺎﻧﯿﺎ ﺩﺭ ﻟﻨﺪﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪ ﻭبﻪ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪٔ ﺍﺻﻠﯽ ﭘﯿﻮﺳﺖ ﮔﺮﺩ



:: برچسب‌ها: ﮐﺸﻒ ﻣﻨﺸﻮﺭ ﮐﻮﺭﻭﺵ: ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 645
نویسنده : کوروش

داستان فریدون یک حقیقت تاریخی است.اولین تلاش ایرانیها برای تشکیل پادشاهی درایران
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
کاوی لقب رییس اتحادیه ی روستایی درزمان مهاجرت آریانها وحتی قبل از آن بوده ،زمانی که آریانهای ایرانی وهندی درجایی درشرق وشمالشرق فلات درکنارهم زندگی میکردند.
تلفظ اصلی فریدون تری تاءونه است میدانیم که عذ 3راآریانها تری میگفته اند.نامهای دیگری هم با پیشوند تری آمده مثل تری تخمه وتری بازو.درنوشته های داریوش هم عدد3به لفظ تری آمده است.میتوان تری تاءونه را "متحدکننده ی سه اتحادیه قبایلی"یا متحدکننده مردم سه منطقه"یا"امیرسه منطقه"معناکرد.احتمال زیاد کاوی -کاوه آهنگر داستانها-وتری تاءونه(فریدون)رادولقب برای یک رییس بدانیم یعنی یک کاوی که باتلاش بسیاری توانسته یک اتحادیه بزرگ ازسه اتحادیه کوچکتر ایجادکند.این سه اتحادیه هم شامل قبایل پرتکانیان اسپهان،آریازنتان ری ومادهای همسایه غربیشان بوده باشد.دراوستا وندیداد فرگشت یک ازناحیه ری بانام تری زنتو یادشده که معنایش مرکزاتحادیه سه قبیله است واین نام با تری تاءونه شباهت بسیارنزدیک دارد.
داستان فریدون وکاوه وآژدهاک یادآور قیام همگانی ایرانیان این ناحیه به رهبری پیشوای خودشان (یک کاوی)برضدسلطه عیلامیهاست وآژدهاک میتواند حاکم عیلامی منطقه بوده باشد که دربرابرقیام ایرانیان شکست یافته واسیروزندانی شده است وبه دنبال آن اتحادقبایل ایرانی به رهبری تری تاءونه یافریدون شکل گرفته ونخستین تلاش ایرانیان در راه تشکیل سلطنت ایرانی بوده است.



:: برچسب‌ها: داستان فریدون یک حقیقت تاریخی است , اولین تلاش ایرانیها برای تشکیل پادشاهی درایران ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دین حضرت زرتشت به باز خواهد گشت و آدرس hazrtezarathustra.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وبلاگ:
 

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 265
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com