عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 11 بهمن 1393
بازدید : 393
نویسنده : کوروش

ابن سينا نابغه مشرق زمين
ابوعلی سینا معروف به شیخ الرئیس، یكی از بزرگترین و معروفترین فیلسوفان ایران و جهان اسلام می‌باشد كه تاثیر وافری بر فلسفه و نظریات فلسفی نهاده است. آثار و دیدگاه او بسیاری از مسائل و پیچیدگی‌های فلسفه اسلامی را حل نمود. تاثیر ژرف و عمیق رویكرد و نظریات ابن سینا بر فلسفه اسلامی و فلسفه قرون وسطی چنان بود كه موجب شهرت و نفوذ رهیافت‌های وی در شرق و غرب شد.
ابن سینا تلاش نمود تا به صورت منطقی و مستدل، مفاهیم فلسفی را با آموزه‌های قرآن در آمیزد و فلسفه واحد و مستحكم بر پایه الهیات بنیان نهد. او در دیدگاه و نظریاتش، از آثار كندی و فارابی تاثیر پذیرفته بود و بسیاری از مباحث و مسائل مطرح در آثار این دو فیلسوف را مورد تحلیل و تشریح قرار داده است و در بسیاری از مسائل و قضایای فلسفی راهكارهایی پیدا نمود كه بعدها مورد استفاده فلسفه بعدی قرار گرفت.
فلسفه ابن سینا بر حكمت مشاء تكیه دارد و در تمام آثار و نوشته هایش، جدیت اسلوب قابل رویت است. بوعلی سینا تلاش نمود تا شعبه‌های مختلف علوم فلسفه را در سلسله محكم و استوار مقید كند و روابط ضروریه آنها را به یكدیگر نشان دهد.
بسیاری از اصول فلسفه ابن سینا با نظریات متكلمین اسلامی مطابقت دارد، او در باب قدمت عالم با حكما نیز موفق است و علم خداوند را بر تمامی اموری متعلق می‌داند. مسئله روح در فلسفه وی، دارای دقت خاصی است كه ارواح بشری باقی است. وی بین روح آدمی و عقل اولیه ارتباط طبیعی برقرار نموده و روح را دارای علم و شناختی مجزا از عقل می‌داند.



:: برچسب‌ها: ابن سينا نابغه مشرق زمين ,
تاریخ : شنبه 11 بهمن 1393
بازدید : 360
نویسنده : کوروش

یادی کنیم از صدام حسین ملعون و جنایت کار و دو نظر از او در مورد ایران و ایرانی تباران....
1.از صدام پرسیدند چرا کردها را انفال و آنان را شیمیایی باران کردی؟ گفت:چون کردها تخم همان ایرانی های نجس میباشند و من نجس را دوست ندارم.

2.از صدام پرسیدند چرا در بعضی از بیابان های به درد نخور عراق مشغول مالچ پاشی(عملی برای بیابان زدایی) و درخت کاری های بیهوده هستی؟ گفت:آخه حیف شن و خاک و بادهای عراق عزیز نیست که به سرزمین نجس ایرانیان برسد



:: برچسب‌ها: یادی کنیم از صدام حسین ملعون و جنایت کار و دو نظر از او در مورد ایران و ایرانی تباران , vpn kerio ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 272
نویسنده : کوروش

روزانه در خاور ميانه ، صدها زن، كودک، مرد، جوان ، پير، در بمبگذاري هاي انتحاري و غير انتحاري، در جنگ، در محاصره، در سرما، ميميرند،
كوباني ماههاست در محاصره است و داعش سر ميبرد و تجاوز ميكند. سوريه ، چهار سال است از درون منهدم شده، سوري ها آواره از اين شهر به آن شهر ، كشور به كشور ، به اميد شايد سر پناهي،شكم زنها و دخترهاي كرد و كوباني و سوري از تجاوز بالا ميايد نه از عشق .
اسراييلي ها و فلسطينيها همديگر را تكه و پاره ميكنند.
ايراني ها با چنگ و دندان زير فشار تحريم ، دست و پا ميزنند، افغانها روي خونهاي ريخته در خيابانهاي شهر از بمب و ترور به بازار ميروند و زندگي را ادامه ميدهند، كودكان پاكستاني صبح به مدرسه ميروند و به رگبار بسته ميشوند و زندگي در خاورميانه زير گرد ياس و نا اميدي و ترس به جلو ميرود ، و خيالي نيست، خاورميانه فاضلاب دنياست.
و در سوي ديگر دنيا، اميد و رنگ و شادي موج ميزند، درختان كريسمس غرق در نور ميدرخشد، زنها با عشق حامله ميشوند. و بچه ها با كوله هاي رنگي به مدرسه ميروند و مادرها كوله هايشان را از دفترهاي رنگ وارنگ و غذاهاي خوشمزه پر ميكنند. چرخ اقتصاد ميچرخد و ميچرخد تا اينكه چهار كاريكاتوريست ، كشته ميشوند ، صداي تير آرامش را شهر عشق و نور و شراب ، برهم ميزند و مركل و كامرون و اوباما و انگليسيها و اتحاديه اروپا و كه و كه و چه و چه دست به دست هم ميدهند و مردم فرانسه در حمايت از آزادي بيان كنار هم ، فرياد ميكشند و چهار كاريكاتوريست فرانسوي قهرمان ملي ميشوند. و برايشان فرانسه يك دقيقه خاموش ميشود و سكوت ميكند.
و من فكر ميكنم اگر براي هر ده نفر قرباني روزانه در خاورميانه ميخواستيم حتي ده ثانيه سكوت كنيم و خاموشي بدهيم، نه كسي بايد ديگر كلمه اي بگويد ، نه ديگر چراغي در خاورميانه روشن ميشود،
در فاضلاب دنيا ، سكوت و تاريكي ادامه خواهد داشت ، تا ابد و یا تا زمانی که خاورمیانه بیدار شود و نادری دیگر از زیر خاکسترها بیرون آید.



:: برچسب‌ها: روزانه در خاور ميانه ، صدها زن، كودک، مرد، جوان ، پير، در بمبگذاري هاي انتحاري و غير انتحاري، در جنگ، در محاصره، در سرما، ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 323
نویسنده : کوروش

در نیمه شرقی فلات ایران خارج از مرزبندی‌های سیاسی امروزی، از شرق خراسان و بلوچستان و افغانستان و بخشی از پاکستان تحت ‌تأثیر تمدن هیرمند قرار داشته‌ و این تمدن کهن از منظر آثار تاریخی یافت‌ شده در آن، تنها در شهر سوخته به پنج هزار سال پیش باز می‌گردد.
سیستان و بلوچستان سرزمینی است که ساکنانش چه در اسطوره های شاهنامه وچه در تاریخ همواره کمربسته دفاع از مرزهای ایران بوده‌اند. آن‌ها سربازان آماده ایران بودند و رقص شمشیر نیز نمادی از همین پیشینه تاریخی است.
رقص آیینی شمشیر در بلوچستان رقص دیرپایی است که پیشینه آن به بیش از سه هزار سال پیش می‌رسد که سینه ‌به‌ سینه به نسل‌ها بعد منتقل شده است.
پژوهشگران این رقص را دارای قدرت اجتماعی بسیار زیادی می دانند که می تواند شمار بسیاری از مردان و زنان و جوانان را در حرکت های منظم و بر اساس قواعدی ثابت ، موزون و معینی متحد سازد.
به همین دلیل تاثیری اجتماعی دارد و می تواند بهترین شکل آمادگی برای جنگ باشد. جز این رقص معنای جادویی-آیینی و دینی بسیار مهمی داشت و ایفای همان نقشی را در باور اقوام ابتدایی می کرد که دعا در فرهنگ های پیشرفته.
آنچه امروزه بعنوان چوب بازی در رقص بلوچی شناخته می‌شود ادامه رقص شمشیر است که بلوچ های باستان و گذشته برای استمرار آمادگی دفاعی مبارزین خود در زمان صلح با این رقص شمشیر به تقویت روحیه وامادگی دفاعی نیروهای خود کمک می‌کردند.
رقص آیینی شمشیر در سیستان و بلوچستان جنبه کاملاً دفاعی دارد و داستان دو پهلوان رو در روی یکدیگر است که هر دو سپر به‌ سپر شده و رزم پهلوانی شروع می‌شود تا یکی شکست بخورد و برای فرد پیروز سرنا و موسیقی شادمانی می‌زنند.
نقاشی‌های دیواری کوه خواجه (استان سیستان و بلوچستان) که به ‌جا مانده از دوره اشکانیان و ساسانیان در ایران است، تصاویری را به نمایش گذاشته‌ که نشان‌دهنده سنت‌های موسیقایی و بزمی و رقص شمشیر و جنگ در این نقطه از ایران در آن روزگار است.



:: برچسب‌ها: در نیمه شرقی فلات ایران خارج از مرزبندی‌های سیاسی امروزی ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 312
نویسنده : کوروش

ایران سقوط کرد،
آذرآبادگان(آذربایجان) سقوط نکرد.
آذرآبادگان سقوط کرد
تبریز سقوط نکرد.
آذرآبادگان تنها ماند.
تبریز تنها ماند.

از 29 محله تبریز 25 محله با نصب پرچم های سپید امان خواستند.
4 محله تنها ماند.
3 محله غیر از محله امیر خیز با نصب پرچم سپید امان خواستند.

محله امیر خیز تنها ماند.
همگی بر این باور بودند که ستارخان و مشروطیت توان مقابله ندارد.
محله امیرخیز نیز پرچم سپید.
خانه مشروطیت تنها ماند.
فرماندهان به فکر تسلیم افتادند.
ستارخان تنها ماند.

ستارخان به کوچه می رود و پرچم های سپید را می بیند،
چند پرچم را می شکند و نطقی می کند.
اهالی محل شرمگین می شوند در برابر سردارشان.

محله به محله پرچم ها توسط خود اهالی شکسته می شود.
تبریز آماده مبارزه با استبداد است.
خبر به شهرهای آذرآبادگان می رسد کمک به ستارخان می رسد.

ستار خان ایستاد اتاق فرماندهی به پا خاست.
اتاق فرماندهی به پا خاست خانه مشروطیت به پا خاست.
خانه مشروطیت به پا خاست محله امیر خیز به پا خاست.

محله امیر خیز به پا خاست 4 محله به پا خاست.
4 محله به پا خاست تبریز به پا خاست.
تبریز به پا خاست آذرآبادگان به پا خاست.
آذرآبادگان به پا خاست ایران به پا خاست.

 

 



:: برچسب‌ها: ایران سقوط کرد، آذرآبادگان(آذربایجان) سقوط نکرد ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 296
نویسنده : کوروش

ارزش و مقام زن در ميان تركان قديم

در داستان آفرينش (ياراديليش داستاني) در ميان تركان قديم " آق بانو " زني است كه الهام بخش خدا در آفرينش كاينات و انسان بوده است.
زن اول اوغوز خان از نوري آبي رنگ و با شكافتن تاريكي از آسمان فرود آمد ؛ زن دوم او نيز از درون يك درخت زاده شد و هر دوي اين زنان موجوداتي فوق بشري بودند.
در ميان تركان ياقوت (ياكوتسك) ، " آق اوْغلان " توسط زني نوراني كه از درون درخت بيرون آمده بود، شير داده شد.
در سنگ نبشته بيلگه خاقان نيز از خطاب " شما خاتونْ مادرم ، مادر بزرگ هايم ، خواهرانم ، خاله و عمه هايم، شهبانو و شاهزادگانم .... " استفاده شده است. در باور تركان قديم " خان "(شاه) و " خاتوُن " (شهبانو) فرزندان آسمان بودند .
در داستان هاي تركان ، زنان يار و ياور مردان هستند. در حماسه ي دده قورقود ، در داستان " ده لي دومرول " ، زماني كه دومرول در تقلاي يافتن فديه و جان بهاي خويش است ، زنش بي دغدغه حاضر مي شود كه به جاي " دومرول " جان دهد و زندگي خويش را فداي شوهر كند.
در داستان هاي پهلواني، قهرمانان ترك دوست دارند با زناني ازدواج كنند كه دراسب سواري ماهر ، در شمشيرزني توانا و در جنگاوري شجاع باشند. در داستان بامسي بئيره ك (از داستان هاي دده قورقورد)؛ " چيچك بانو " نمونه اي عالي از اين دسته زنان است.
يك ضرب المثل ازتركان قازاق چنين است: نخستين ثروت انسان تندرستي و دومين ثروت او زن اوست.
در پيش از پذيرش دين اسلام ، خاتون (شهبانو) در سمت چپ خاقان (شاه) مي نشست و در مراسم آييني و جشن ها حضور مي يافت.
صلحنامه ي " مَته خان " – امپراتور بزرگ هون - با چين را همسرش به نيابت از او امضاء كرده بود.
ارزش زن در ميان تركان در حالي مطرح بود كه اعراب جاهلي عربستان ، دختران را زنده به گور مي كردند و زن در ميانشان ارزش و جايگاهي والايي نداشت. زنان انگليس هم تا قرن شانزدهم حق دست زدن و مسّ انجيل را نداشتند.

بازگشت گاه : زبان و فرهنگ سومئری



:: برچسب‌ها: ارزش و مقام زن در ميان تركان قديم ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 349
نویسنده : کوروش

ﻣﺮﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺮﻡ ﻗﺘﻞ ﻧﺰﺩ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺰﺭﮒ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺧﻮﺍﻫﺎﻥ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﻗﺼﺎﺹ ﺑﻮﺩﻧﺪ .
ﻗاﺗﻞ ﺍﺯ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺘﯽ ﻣﻬﻢ ﺩﺭﻗﺒﺎﻝ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﻣﻬﻠﺖ ﺗﻘﺎﺿﺎ ﮐﺮﺩ ...
ﺷﺎﻩ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﻪ ﮐﺴﯽ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ؟
ﻗﺎﺗﻞ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﮕﺎﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻧﻤﻮﺩ : ﺍﯾﻦ ﻓﺮﻣﺎﻧﺪﻩ
ﺷﺎﻩ ﮔﻔﺖ: ﺍﯼ ﺳﭙﻬﺴﺎﻻﺭ ﺁﺭﺍﺩ ﺁﯾﺎ ﺍﯾﻦ ﻣﺮﺩ ﺭﺍ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﻣﯿﮑﻨﯽ؟
ﺁﺭﺍﺩ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩ: ﺑﻠﻪ ﺳﺮﻭﺭﻡ
ﮔﻔﺖ ﺗﻮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﻤﯿﺸﻨﺎﺳﯽ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻨﺪ ﺣﮑﻢ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺗﻮ ﺍﺟﺮﺍ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ!
ﺁﺭﺍﺩ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩ : ﺿﻤﺎﻧﺘﺶ ﻣﯿﮑﻨﻢ
ﻗﺎﺗﻞ ﺭﻓﺖ، ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﻣﻬﻠﺖ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﺁﺭﺍﺩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺣﮑﻢ ﺑﺮ ﺍﻭ ﺍﺟﺮﺍ ﻧﺸﻮﺩ
ﺍﻧﺪﮐﯽ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻏﺮﻭﺏ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﻗﺎﺗﻞ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﺑﯿﻦ ﺩﺳﺘﺎﻥ ﺟﻼﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ ...
ﺷﺎﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺑﺮﮔﺸﺘﯽ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺴﺘﯽ ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻨﯽ؟
ﻗﺎﺗﻞ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ: ﺗﺮﺳﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﻭﻓﺎﯼ ﺑﻪ ﻋﻬﺪ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ
ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺍﺯ ﺁﺭﺍﺩ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﮐﺮﺩﯼ ؟
ﭘﺎﺳﺦ ﺩﺍﺩ : ﺗﺮﺳﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﺧﯿﺮ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻭ ﻧﯿﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ
ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﻧﯿﺰ ﻣﺘﺄﺛﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﻭ ﮔﻔﺘﻨﺪ:
ﻣﺎ ﺍﺯ ﺍﻭ ﮔﺬﺷﺘﯿﻢ ﺯﯾﺮﺍ ﻣﯿﺘﺮﺳﯿﻢ ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﺑﺨﺸﺶ ﻭ ﮔﺬﺷﺖ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ
این مطلب رو گذاشتم زیرا میترسم بگویند گذشته ایران از یاد رفت…
شییر کنیید لطفاً



:: برچسب‌ها: ﻣﺮﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺮﻡ ﻗﺘﻞ ﻧﺰﺩ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺰﺭﮒ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺧﻮﺍﻫﺎﻥ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﻗﺼﺎﺹ ﺑﻮﺩﻧﺪ , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 300
نویسنده : کوروش

نخستین پادشاه زن ایرانی بعد از اسلام

"شیرین" ملقب "ام رستم" دختر رستم بن شروین از سپهبدان خانان باوند در مازندران و همسر فخرالدوله دیلمی (387ق. ـ 366ق.) که پس از مرگ همسر به پادشاهی رسید.
او نخستین پادشاه زن ایرانی پس از ورود اسلام بود. او بر مازندران و گیلان، ری، همدان و اصفهان حکم می راند.
به او خبر دادند سواری از سوی محمود غزنوی آمده است.
سلطان محمود در نامه ی خود نوشته بود :
باید خطبه و سکه به نام من کنی و خراج فرستی والا جنگ را آماده باشی .
ام رستم ، به پیک محمود گفت : اگر خواست سرور شما را نپذیرم چه خواهد شد ؟
پیک گفت آنوقت محمود غزنوی سرزمین شما را براستی از آن خود خواهد کرد .
ام رستم به پیک گفت : که پاسخ مرا همین گونه که می گویم به سرورتان بگویید :
در عهد شوهرم همیشه می ترسیدم که محمود با سپاهش بیاید و کشور ما را نابود کند، ولی امروز ترسم فرو ریخته است برای اینکه می بینم شخصی مانند محمود غزنوی که می گویند یک سلطانی باهوش و جوانمرد است بر روی زنی شمشیر می کشد.
به سرورتان بگویید:
اگر میهنم مورد یورش قرار گیرد با شمشیر از او پذیرایی خواهم نمود اگر محمود را شکست دهم، تاریخ خواهد نوشت که محمود غزنوی را زن جنگاور کشت و اگر کشته شوم باز تاریخ یک سخن خواهد گفت محمود غزنوی زنی را کشت.
پاسخ هوشمندانه بانو ام رستم ، سبب شد که محمود تا پایان زندگی خویش از لشکرکشی به ری خودداری کند .
ام رستم پادشاه زن ایرانی هشتاد سال زندگی کرد و همواره مردمدار و نیکخو بود. و مقبره این بانوی بزرگ در جنوب شرق تهران که به سید ملک خاتون شهرت دارد، قرار دارد.

 
 


:: برچسب‌ها: نخستین پادشاه زن ایرانی بعد از اسلام ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 313
نویسنده : کوروش

 

 

 

 

تقویم تاریخ: ۱۵۸ سال پیش در چنین روزی، ۲۳ ژانويه سال ۱۸۵۷ بوشهر به
تصرف انگليسي‌ها درآمد و مقدمه جدا کردن هرات از پيكر ايران فراهم شد.

در اين روز نيروهاي اعزامي انگلستان پس از شش هفته نبرد خياباني، بندر بوشهر و حومه آن را تصرف كردند تا دولت تهران مجبور به صرف نظر كردن از شهر هرات و غرب افغانستان امروز شود كه از زمان تاسيس كشور ايران به دست كوروش بزرگ هميشه بخشي وفادار از ايران و كانون فرهنگ و ادب ما، و براي مدتي نيز شاهزاده نشين و محل تولد شاه عباس بود.
نيروهاي اعزامي انگلستان نهم دسامبر ۱۸۵۶ پس از يک گلوله باران شديد گام بر خاک وطن ما در ساحل بوشهر گذارده بودند و از همان لحظه نبرد خياباني آغاز شده بود. دولت لندن اول نوامبر ۱۸۵۶ به ايران اعلان جنگ داده بود زيرا که اخطارهاي ديپلماتيک آن دولت به ايران که از هرات و غرب افغانستان خارج شود مورد بي اعتنايي تهران قرارگرفته بود. در نبرد خياباني ۴۵ روزه، عمدتا مردم معمولي از شهر و حومه بوشهر و تنگستان دفاع مي کردند.
دوست محمدخان حاكم كابل دست به تشويق حاكم هرات به تمرد از دولت تهران زد. ناصرالدين شاه كه در همان زمان به گردنكشي خان خوارزم پايان داده بود حسام السلطنه را با لشكر خراسان و چند يگان نظامي از تهران، گرگان و كرمان مامور گوش مالي حاكم هرات كرد كه با اعتراض شديد لندن رو به رو شد. چون تهران توجه نكرد، انگلستان با به رسميت شناختن فوري مرزهاي افغانستان كه خود در لندن ترسيم كرده بود، روابطش را با تهران قطع و يكم نوامبر۱۸۵۶ به ايران اعلان جنگ داد و بار ديگر به آبهاي ما در خليج فارس كشتي توپدار و تفنگدار روانه ساخت.
انگلستان كه ايستادگي ۲۳ روزه مردم بوشهر و تنگستان را انتطار نداشت خرمشهر را هم زير حمله گرفت و اهواز را مورد تهديد نطامي قرار داد. دولت تهران تسليم اراده لندن شد و طبق توافق پاريس كه با ميانجيگري رئيس وقت كشور فرانسه انجام شد از هرات صرفنظر كرد.
اگر كمي به عقب باز گرديم مي بينيم كه عباس ميرزا وليعهد فتحعلي شاه با مشاهده دسيسه هاي انگلستان در جريان تنظيم قرارداد «تركمن چاي» و از دست رفتن قفقاز و چشيدن مزه تلخ ديپلماسي اروپايي و بي صداقتي ناپلئون براي حفظ مابقي خاك وطن و براي حصول اطمينان از وفاداري حاكمان نيمه مستقل به خوارزم، مرو و بخارا شتافت.
او پس از مطيع ساختن حكمران سرخس كه بر منطقه نسا و اشك آباد (عشق آباد) تسلط داشت در سال ۱۸۳۴ قصد عزیمت به سوی قندهار داشت كه بيمار شد و درگذشت.
پسرش محمد ميرزا كه همان سال پس از درگذشت فتحعليشاه به سلطنت رسيد پس از تحكيم پايه هاي حكومت خود، تصميم به تكميل مساعي پدر گرفت و دولت لندن از اين تصميم محمد شاه كه مناسبات حسنه با روسيه برقرار كرده بود نگران شد.
محمد شاه تصميم گرفت شخصا براي گوشمالي حكمران هرات و نواحي مجاور كه در پرداخت ماليات تعلل كرده بودند عازم خراسان شود.
دولت لندن مستقيما وارد عمل شد و به تهران اخطار كرد كه از لشكر كشي به هرات منصرف شود كه دولت ايران اعتناء نكرد. دولت روسيه اين اخطار لندن را مداخله در امور ايران تلقي كرد و حمايت خود را از لشكركشي محمدشاه به هرات اعلام داشت.
لندن كه اخطار خود را بي نتيجه ديد و از رسيدن نيروهاي ايران به هرات آگاه شد؛ يك كشتي جنگي به آبهاي ايران فرستاد كه اين نيروها بوشهر و خارك را متصرف شدند. تهران كه چنين ديد به دولت فرانسه متوسل شد كه از انگلستان بخواهد از آبهاي ايران خارج شود كه در اين تلاش موفق نشد. سرانجام محمدشاه ناچار شد دست از محاصرهٔ هرات برداشته و در سال ۱۲۵۴ هجری قمری به تهران بازگردد.
نگاره بالا قلعه‌ای در هرات را به سال ۱۸۷۹ میلادی نشان میدهد، نگاره‌های پایین هم مربوط به عباس میرزا و فرزندش محمد شاه قاجار است که تلاششان برای حفظ هرات بی‌ نتیجه ماند.



:: برچسب‌ها: تقویم تاریخ: ۱۵۸ سال پیش در چنین روزی، ۲۳ ژانويه سال ۱۸۵۷ بوشهر به تصرف انگليسي‌ها درآمد و مقدمه جدا کردن هرات از پيكر ايران فراهم شد , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 370
نویسنده : کوروش

 

 

 

 

شکل ظرف نقره ای به ارتفاع 3.3 سانتی متر و قطر 17.3 سانتی متر را نشان می دهد که متعلق به دوره ی هخامنشی است. این ظرف با نقش گلبرگ هایی تزیین شده که به صورت متناوب با شکل شیرهای بالداری که صورتی شبیه به خدای مصری، بِس، دارند تکرار می شوند. این اثر اکنون در موزه ی بریتانیا قرار دارد.



:: برچسب‌ها: شکل ظرف نقره ای به ارتفاع 3 , 3 سانتی متر و قطر 17 , 3 سانتی متر را نشان می دهد ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 374
نویسنده : کوروش

 

 

 

میگویند به چند زبان زنده دنیا آشنایی داشت. به ترکی، فارسی، و عربی تسلط کامل داشت و فرانسوی و روسی را توسط بازرگانان فرانسه و روسیه آموخت. از وی به عنوان فردی متعصب و خشک مذهب نام برده اند. با روحانیون دینی به نیکی رفتار میکرد. با اهل شریعت با احترام و رافت میزیست. همیشه نماز میخواند. شبها علی رغم خستگی و کار زیاد، نماز شبش فراموش نمیشد. پس از مرگش، وی را به نجف اشرف بردند و در جوار آرامگاه امام اول شیعیان به خاک سپرده شد. بله، او محمد فرزند محمدحسن خان، معروف به "آقا محمد خان" یا "آغا محمدخان قاجار" است.
علاوه بر موارد فوق، تاریخ در باره او چنین مینویسد:
پس از حمله عمومی و سقوط کرمان، سربازان وی تمامی کسانی را که در غیر از«بست» قرار داشتند به قتل رسانده وتمامی اموال ودارایی‌ها را ضبط و به نوامیس تعرض کردند این وضع تا زمان فرمان توقف غارت توسط خان قاجار ادامه داشت. پس از آن و پس از آنکه خان قاجار متوجه فرار موفق شهریار جوان زند گردید دستور داد که تمامی مردان کرمانی از چشم نابینا گردند و حتی کسانی را که به بست رفته بودند نیز از این دستور مجزا نکرد. بیست هزار جفت چشم به ‌وسیله سپاه قاجار تقدیم خان شد.(سر پرسی سایکس این تعداد را هفتادهزار جفت می‌خواند).
پس از آنکه لطفعلی خان زند به بم فرار کرد و با خیانت حاکم بم دستگیر و به فرستادگان آقامحمدخان تحویل داده شد، شهریار زیبای زند به دستور آقا محمد خان توسط چهارپاداران مورد تجاوز جنسی قرار گرفت و چشم‌های شهریار زند از کاسه خارج گردید. خان قاجار قصد داشت که به شهریار جوان افسار زده و در مسافرت‌ها به عنوان حیوان در پای رکاب خود بدواند که به علت ضعف و زخمهایی که برداشته بود این کار میسر نگردید. نهایتا در تهران به زندگی لطفعلی خان خاتمه داده شد.
پس از لشکرکشی و تصرف شهر تفلیس، آغامحمدخان دستور ویران کردن قسمتی از شهر و قتل عام مردم را داد و باردیگر سربازان وی در این شهر بدستور او به تجاوز به ناموس مردم دست زدند. تمام کلیساهای شهر ویران شد و روحانیون مسیحی دست بسته به رود ارس انداخته شدند. در نهایت آغا محمد خان با پانزده هزار تن از دختران و حتی پسران شهر که آنان را به اسارت گرفته بود به تهران بازگشت. اینان برای سواستفاده جنسی و نیز برای بردگی به ثروتمندان فروخته شدند.
بعد ار آن به خراسان لشکر کشید و شاهرخ، پسر نادر را که کور و پیر بود به همراه همه درباریانش به قتل رسانید تا انتقام کشتن فتحعلی‌خان را بگیرد. خان قاجار برای افشای محل جواهراتی که نادر از هند آورده بود شاهرخ را به حدی شکنجه کرد که وی در زیر این شکنجه‌ها جان سپرد. آقامحمدخان پس از کشف محل جواهرات نادر، آنان را روی سفره گسترد و از شدت عشق به طلا و جواهر، بر آنان غلتید.
زمانی که آقا محمد خان قاجار شهر کرمان را در محاصره داشت سربازی که یکبار جان وی را نجات داده بود به او خیلی نگاه می‌کرد و گویا با نگاه خود می‌خواست که آن ماجرا را به یاد خان بیاورد. آقا محمد خان نیز دستور داد تا چشم‌های او را در بیاورند..
سر جان ملکم درباره او میگوید: " در مورد بیرحمی و سنگدلی او همین بس که برای جانشین کردن برادر زاده خود باباخان از کشتن برادران و پسرعموهای خود نیز احتراز نکرد یا اینکه پس از دستگیری لطفعلی خان زند تمام مردان کرمان را اعم از پیر و جوان یا کشت یا کور کرد و شهر کرمان را به شهر کوران تبدیل ساخت درحالیکه کرمان را تسخیرکرده بود و از شهرهای خود او بحساب می‌آمدند و مردم کرمان جزء ملت خود او بودند".



:: برچسب‌ها: میگویند به چند زبان زنده دنیا آشنایی داشت , به ترکی، فارسی، و عربی تسلط کامل داشت و فرانسوی و روسی ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 324
نویسنده : کوروش

 

در مقابل ساختمان سازمان ملل در کشور اتریش شهر وین ، تندیس چهار ستاره شناس پزشک و عالم بزرگ تاریخ را ساخته اند
1- ابو علی سینا : فیلسوف و دانشمند ایرانی ، نویسنده کتاب شفا یک دانشنامه علمی و فلسفی جامع است و القانون فی الطب یکی از معروف‌ترین آثار تاریخ پزشکی است.
2- ابوریحان بیرونی : دانشمند بزرگ و ریاضی‌دان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس، هندشناس و تاریخ‌نگار بزرگ ایرانی در سده چهارم و پنجم هجری است.
3- حکیم خیام نیشاپوری: فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی
4- زکریای رازی : پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینهٔ پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و به‌عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است.
اين چهار دانشمند در زير چهار طاقی بزرگ ايران تربيت يافتند و دانش خويش را به چهار سوی جهان پراکنده اند، که يادآور مشارکت مردم ايران در دانش و علوم نوع بشر می باشد. جالب است بدانید معماری این طاق همانطور که مشاهده می شود همانند معماری پارسه بنا شده است."اينم عكسش

 


:: برچسب‌ها: در مقابل ساختمان سازمان ملل در کشور اتریش شهر وین ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 372
نویسنده : کوروش

 

ما ایرانی ها همه تام کروز را می شناسیم ولی قهرمانان ایران را نمی شناسیم! این داستان فیلم نیست واقعی است.می خواهم با قهرمان واقعی وطن پرست گمنام ایرانی آشنا بشوید و اینکه چطور برای ایران جان داد. با جوان ترین استاد خلبان نیروی هوایی ارتش ایران سرلشکر خلبان، « علی اقبالی دوگاهه» و داستان عجیب شهادتش بیشتر آشنا شوید.

او اهل رودبار استان گیلان بود. وی در ۲۵ سالگی استاد خلبان جنگنده F5 و در ۲۷ سالگی با درجه سرگردی جزو افسران ارشد نیروی هوایی ارتش ایران شد.

سرلشگر خلبان«عباس بابایی» و سرلشگر خلبان «مصطفی اردستانی» از شاگردان تحت آموزش ایشان بودند.

آموزش در آمریکا :دوره تکمیل خلبانی را به مدت ۲۲۰ ساعت در سال ۱۳۴۷ در پایگاه هوایی ویلیامز شهر فنیکس ایالت آریزونای امریکا به پایان رساند و با کسب رتبه نخست در بین بیش از ۴۰۰ دانشجوی خلبانی از کشورهای مختلف عنوان خلبان نمونه این پایگاه را از آن خود نمود . امتیازات خلبانی که او در پایگاه ویلیامز آمریکا بدست آورد شامل رکوردهایی بود که تا آن زمان هرگز در آن پایگاه هوایی ثبت نشده بود. بطوری که تمامی اساتید پرواز هواپیماهای جنگی آمریکا را شگفت زده نمود. و به او لقب سلطان پرواز را داده بودند.

همچنین در سال ۱۳۵۳ جهت گذراندن دوره کارشناسی تفسیر عکس های هوایی و مدیریت اطلاعات و عملیات هوایی مجددا به امریکا اعزام گردید .

شهادت :

این هم وطن دلیر اکثر تلمبه خانه ها و نیروگاه های برق عراق را از کار انداخته بود و طرح های عملیاتی وی باعث گردیده بود صادرات ۳۵۰ میلیون تنی نفت عراق به صفر برسد از این رو صدام جنایتکار به خون این شهید تشنه بود

به دستور صدام پس از دستگیری بدنش به دو نیمه تبدیل شد و نیمی از پیکر مطهرش در نینوا و نیمی در موصل عراق مدفون شد .

وی پس از بمباران پادگان «العقره» در حالی که زنده به اسارت مزدوران عراقی در آمده بود، به دلیل ضربات مهلکی که نیروی هوایی ارتش ایران در نخستین ماه جنگ بر پیکر ماشین جنگی عراق وارد نموده بود به دستور صدام و برای ایجاد رعب و وحشت در بین سایر خلبانان کشورمان، بر خلاف تمامی موازین انسانی و موافقت نامه های بین المللی رفتار با اسرا، به فجیع‌ترین و بیرحمانه ترین وضع به شهادت رسید.

بدستور صدام ملعون، دو ماشین جیپ از دو طرف با طناب هایی که به بدن این خلبان پر افتخار بسته بودند بدنش را دو نیم کردند. به طوری که نیمی از پیکر مطهرش در نینوا و نیمی در موصل عراق مدفون شد. این جنایت به حدی وحشیانه بود که رژیم بعثی در تلاشی بیشرمانه برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت هولناک، تا سال ها از اعلام سرنوشت آن شهید مظلوم خودداری می کرد و طی ۲۲ سال هیچگونه اطلاعی از سرنوشت وی موجود نبود؛ تا این که در خرداد سال ۱۳۷۰، بر اساس گزارش های موجود عملیاتی و اطلاعاتی، و نامه ارسالی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی مبنی بر شهادت ایشان و اظهارات دیگر اسرای آزاد شده و خلبانان اسیر عراقی، شهادت خلبان علی اقبالی دوگاهه محرز شد. پیکر مطهرش که بخشی از آن غریبانه در قبرستان محافظیه نینوا و بخشی دیگر در قبرستان زبیر موصل به خاک سپرده شده بود، با پیگیری کمیته جستجوی اسرا و مفقودین و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی، به همراه پیکرهای مطهر تنی چند از دیگر خلبانان شهید نیروی هوایی، پس از ۲۲ سال دوری از وطن، در میان حزن و اندوه خانواده، یاران و همرزمانش به میهن بازگشت و به شکلی بسیار با شکوه و تاریخی در میدان صبحگاه ستاد نیروی هوایی تشییع و در پنجم مردادماه ۸۱ در قطعه خلبانان بهشت زهرا در کنار سایر همرزمانش آرام گرفت.روحش شاد و یادش گرامی باد.



:: برچسب‌ها: ما ایرانی ها همه تام کروز را می شناسیم ولی قهرمانان ایران را نمی شناسیم! این داستان فیلم نیست واقعی است ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 1029
نویسنده : کوروش

 

 

جای پاشنه درب در تخت جمشید که شبیه گل طراحی شده است.



:: برچسب‌ها: جای پاشنه درب در تخت جمشید که شبیه گل طراحی شده است , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 266
نویسنده : کوروش

سلطان ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ !
ﺍﯼ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ . . .
ﺳﺮﻳﺎﻟﺖ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ ...
ﭼﻨﺪ ﻭﻗﺘﯽ ﻫﺴﺖ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﺎﺯﺍﺭﺕ ﺩﺍﻍ ﻧﻴﺴﺖ
ﺣﺘﯽ ﺧﺮﻡ ﺳﻠﻄﺎﻥ ﺯﻳﺒﺎﻳﺖ ﻫﻢ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺖ ﻧﺎﻡ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ
ﻣﺸﻬﻮﺭ ﻛﻨﺪ . . .
ﻛﺴﯽ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻴﺎﻥ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺳﺮﻳﺎﻝ ﻛﻮﺭﻭﺵ ﻳﻜﺘﺎ ﭘﺮﺳﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ
ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻜﺸﺪ ...
ﻛﺴﯽ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻴﺎﻥ ﻧﻴﺴﺖ ﻧﺠﺎﺑﺖ ﺍﻟﻬﻪ ﻣﻴﻨﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻜﺸﺪ
ﻛﺴﯽ ﻧﻴﺴﺖ ﺗﺎ ﺧﻠﻮﺗﮕﺎﻩ ﻛﻮﺭﻭﺵ ﻧﻪ ﺣﺮﻣﺴﺮﺍﯼ ﭘﺮ ﺯﺧﺎﺗﻮﻥ
ﻛﻮﺭﻭﺵ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻜﺸﺪ
ﻣﻬﻢ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻮﺭﻭﺵ ...
ﺗﻜﻪ ﺳﻨﮕﯽ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺍﺳﻤﺖ ، ﺧﺮﺩﺕ ، ﻳﻜﺘﺎ
ﭘﺮﺳﺘﯽ ﻭ ﻧﺠﺎﺑﺖ ﺍﻳﺮﺍﻧﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﺯﻧﺪﻩ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ
ﺍﻟﻬﻪ ﯼ ﻧﺠﻴﺐ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﻣﻦ ﺭﺍ ﺑﺒﺨﺸﺶ ﻛﻪ ﻧﺪﺍﻧﺴﺘﻪ ﻣﺤﻮ
ﺯﻳﺒﺎﻳﻲ ﺻﻮﺭﺕ ﺧﺮﻡ ﺷﺪﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﺮ ﭘﺲ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻱ ﮔﻮﺷﯽ
ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﮔﺬﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭﻧﺠﺎﺑﺖ ﺗﻮ ﺍﻟﻬﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﺎﺩ ﺑﺮﺩﻧﺪ ...
ﻛﻮﺭﻭﺵ ، ﻳﻚ ﺳﺮﻳﺎﻝ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺖ ﻧﺎﻡ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺯﻧﺪﻩ
ﻛﻨﺪ ﺍﻣﺎ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺗﻜﻪ ﺳﻨﮕﯽ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﺍ ﻣﺠﺬﻭﺏ ﺧﻮﺩ ﻛﺮﺩﯼ ...
ﻛﻮﺭﻭﺵ ﻣﺮﺩﻡ ﺳﺮﺯﻣﻴﻨﻢ ﺭﺍ ﺑﺒﺨﺶ ﻛﻪ ﻧﺪﺍﻧﺴﺘﻪ ﺭﺷﺎﺩﺕ ﻫﺎﯼ
ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺗﺤﺴﻴﻦ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﻛﻪ ﻧﻴﻤﯽ ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺣﺎﻛﻤﺶ ﺗﻮ
ﺑﻮﺩﯼ ...
ﺑﺒﺨﺶ ﻣﺎ ﺭﺍ...



:: برچسب‌ها: سلطان ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ ! ﺍﯼ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 2060
نویسنده : کوروش

 

نادر شاه افشار
نقاشی روی بوم اثر استاد رسام ارژنگی



:: برچسب‌ها: نادر شاه افشار نقاشی روی بوم اثر استاد رسام ارژنگی ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 291
نویسنده : کوروش

این عکسو خیلی دوس دارم!
"مصدق در دادگاه لاهه"
مصدق وارد شد و رفت روی صندلی نماینده انگلستان نشست! هر چی نماینده انگلیس بالا و پایین دوید و داد و بیداد که اینجا جایگاه ماست و شما باید اونطرف بشینی, مصدق بی اعتنا دستش رو روی میز گذاشت و سرش رو روی دستش!
همه از این حرکت مصدق حیرت زده بودن!! تا اینکه قاضی وارد شد و نماینده انگلیس با تظلم خواهی به این حرکت مصدق اعتراض کرد! قاضی از مصدق توضیح خواست و مصدق سرش رو بلند کرد و گفت:
جناب قاضی من تنها چند دقیقه بر جایگاه این انگلیسیها نشستم و اینها اینچنین برافروخته اند!! پس ملت من چه باید بگویند که اینها عمریست در سرزمین و جایگاه آنها چمبره زده اند و نمیروند!!
.
.
.
پاسخ زیبا و ویرانگر مصدق چنان تا پایان دادگاه بر فضا سیطره پیدا کرده بود که در نهایت رای به نفع ایران صادر شد و نفت ایران ملی گشت!
.
.
.

بعدها خبرنگاری از "چرچیل" پرسید آیا از خود زیرک تر و سیاستمدار تر میشناسید؟
و چرچیل پاسخ داد: فقط یک ایرانی هست که استاد من در سیاست است "مصدق" !
.
.
.
روحش شاد...



:: برچسب‌ها: مصدق در دادگاه لاهه" ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 360
نویسنده : کوروش

باربد که نام آورترین موسیقی‌دان، شاعر، بربط نواز و خواننده دوران ساسانی در زمان پادشاهی خسرو پرویز است.
درباره زندگی این هنرمند اطلاعات اندک و افسانه آمیزی در کتاب‌های فارسی و عربی آمده است. منابع کهن‌تر او را اهل مرو دانسته‌اند ولی منابع تازه‌تر زادگاه او را جهرم یاد کرده‌اند همچنین مسعودی از گفته ابن خردادبه او را اهل ری دانسته است.
فارابی در کتاب موسیقی کبیر، از فهلیذ یاد می‌کند که در زمان خسرو پرویز، پسر هرمز پادشاه فارس بوده است. ابن خردادبه درباره باربد می‌نویسد :
او از مردم ری بود و با سخنانی موزون به همراه بربط، برای خسرو آهنگ‌هایی می‌ساخت که در آن، حوادثی را که دیگران جرأت بازگفتن آن را نداشتند، با زبان موسیقی و شعر بیان می‌نمود، که از آهنگ‌های باربد در ستایش پادشاه ۷۵ آواز بوده است. به معنی صاحب، خدایگان و فرمانده تشکیل شده که در روی هم رفته یعنی کسی که اجازه همیشگی برای باریافتن دارد. شفیعی کدکنی با اشاره به دقایقی از نکات تاریخی ارتباط بین باربد و بربط، پسندیده‌تر می‌داند که آن دو از یک ریشه دانسته شوند.
باربد برای هر روزی از روزهای هفته نواهایی ساخته بود که این نواهای هفتگانه به نام طرق الملوکیه معروف است. همچنین آهنگ‌هایی برای هر سی روز ماه که به نام سی لحن باربدی نام‌دار است. و هم ۳۶۰ لحن به تعداد روزهای سال نوای خاص ساخته بوده است.
هنوز هم میراث او در نام‌های گوشه‌های دستگاه‌های موسیقی ایرانی امروزی بر جای مانده است. او برای اولین بار دستگاه موسیقی را در جهان به نام سرود خسروانی خلق کرد. که آن به خسرو پرویز پادشاه، فرمانروای ایران از ۵۹۰ میلادی تا ۶۲۸ تقدیم نموده بود.
اختراع اغلب نغمات و ترانه‌های موسیقی را به وی نسبت می‌دهند. گویند حوادث و اتفاقات مهم را باربد بصورت نغمات نغز و نواهای دلفریب درآورده به گوش خسروپرویز میرسانیده، مثلاً تلف شدنشبدیز اسب ویژه پرویز را که دیگران یارای اظهار آن نداشتند وی بقالب نوای موسیقی ریخته و به عرض خسرو رسانید. باربد چون شنید که خسروپرویز در یاری رامشگران و نوازندگان می‌کوشد خواست خویشتن را بدرگاه پرویز رساند ولی سرکش (رامشگر خاص پرویز) سالار بار را محرض آمد که از راه جستن باربد بدربار جلوگیری نماید ولی باربد با رساندن نغمه‌های خود به گوش شاه او را شیفته آواز خود ساخت. اغلب کارهای او در وصف شاهان آن دوره می‌بود.



:: برچسب‌ها: باربد که نام آورترین موسیقی‌دان، شاعر، بربط نواز و خواننده دوران ساسانی در زمان پادشاهی خسرو پرویز است , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 436
نویسنده : کوروش

"وُیتک" نام یک خرس قهوه‌ای ایرانی است که در ارتش لهستان به خدمت مشغول شد و در جنگ "مونت کازینو" شرکت کرد.
این خرس در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط پسر بچه‌ای در نزدیکی همدان در ایران پیدا شد و در ازای تنها ۲ قوطی کنسرو گوشت به سربازان لهستانی که در اطراف شهر مستقر شده بودند فروخته شد.
وی مورد توجه سربازان قرار گرفت و پس از مدتی به عنوان سمبل خوش‌یمنی در کلیه واحدهای مستقر در آن حوالی شناخته شد و به همین روی ویتک بطور رسمی به عضویت گروهان ۲۲ پشتیبانی توپخانه ارتش لهستان درآمد. ویتک به همراه ارتش به عراق، سوریه، فلسطین و جنوب ایتالیا رهسپار شد.
نام ویتک از زبان اسلاوی باستان گرفته شده و به معنای «کسی که جنگ را دوست دارد» یا «جنگجوی خندان» است.
"ویتک" همچنین سیگار کشیدن و خوردن سیگار را هم دوست داشت. از آنجا که ویتک سرباز رسمی ارتش لهستان بود در چادر به همراه سربازان یا در جعبه چوبی مخصوصش می‌خوابید.
جابجایی ویتک نیز به وسیله کامیون‌های بارکش انجام می‌گرفت و در جنگ "مونت کازینو" با حمل جعبه‌های مهمات به کمک نظامیان می‌پرداخت و گفته می‌شود که هیچگاه باعث افتادن جعبه‌ای نشد.
فرماندهی ارتش به‌دنبال اطلاع از محبوبیت ویتک، تصویر خرسی که حامل یک گلوله توپ جنگی بود را به عنوان نماد گروهان ۲۲ توپخانه ارتش لهستان برگزید.
پس از پایان جنگ جهانی دوم، تعدادی از سربازان این واحد و ویتک به اسکاتلند منتقل شده و در روستای هوتون مستقر شدند. خیلی زود ویتک نظر مردم محلی و مطبوعات را به خود جلب کرد.
پس از ترک خاک اسکاتلند توسط سربازان لهستانی، ویتک در ۱۵ نوامبر ۱۹۴۷ به باغ وحش شهر ادینبرا در اسکاتلند سپرده شد.
ویتک باقی عمر خود را آنجا گذراند جایی که روزنامه‌نگاران و همرزمانش که گاهی برای او سیگار پرتاب می‌کردند و به ملاقاتش می‌آمدند. ویتک در دسامبر ۱۹۶۳ درگذشت در حالیکه ۲۵۰ کیلوگرم وزن و ۱۸۰ سانتیمتر قد داشت.



:: برچسب‌ها: وُیتک" نام یک خرس قهوه‌ای ایرانی است که در ارتش لهستان به خدمت مشغول شد و در جنگ "مونت کازینو ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 1653
نویسنده : کوروش

 

 

نیلوفر یا لوتوس در اساطیر کهن ایرانی گل ناهید به شمار می‌رفته، و ناهید تصور اصلی مادینهٔ هستی در روایات دینی ایران قدیم بوده است که از جهاتی با معتقدات هندیان باستان مشابه است. سابقهٔ کهن و اساطیری نیلوفر در نزد ایرانیان و هندیان به حدی است که آثار نیلوفر ۸ و ۱۲ و حتی ۱۰۰۰ برگ را در معماری و آثار باستانی این دو قوم به وضوع می‌توان دید. در روایات کهن ایرانی گل نیلوفر آبی را جای نگهداری تخمه یا فر زرتشت که در آب نگهداری می‌شد، می‌دانستند.
این نظریه نیز وجود دارد که در تصویر صحنهٔ زایش مهر آن چیزی که مانند میوهٔ کاج به نظر می‌رسد در واقع غنچهٔ نیلوفر است و مهر از این غنچه بیرون می‌آید. از این رو نیلوفر با آیین مهر نیز پیوستگی نزدیک می‌یابد. گل نیلوفر به جهت پشتوانهٔ عظیم تاریخی و فرهنگی خویش در ادبیات فارسی مورد توجه قرار گرفته و خیال آفرینی‌های زیادی در ارتباط با آن پیدا شده است.

تا نگردی چون بنفشه سوی پستی سرنگون ----کی چو نیلوفر شود چشم تو بر خورشید باز
سعدی



:: برچسب‌ها: نیلوفر یا لوتوس در اساطیر کهن ایرانی گل ناهید به شمار می‌رفته ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 274
نویسنده : کوروش



:: برچسب‌ها: کاریکاتور داعش ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 257
نویسنده : کوروش

 

 

 

جنگ جهانی اول ویرانگرتر از حمله مغول برای ایران
یکی از مهمترین تبعاتی که برای جنگ جهانی اول برشمرده می‌شود، وقوع قحطی در ایران در فاصله سال‌های جنگ است. ماجرایی که محمدقلی مجد در کتاب مشهور خود «قحطی بزرگ و نسل‌کشی ایرانی» آن را در ابعادی بزرگ تصویر کرده است. بحرانی انسانی با میلیون‌ها کشته که برخی از آن با عنوان «هولوکاست ایرانی» یاد کرده‌اند. اما آیا به راستی قحطی ناشی از جنگ جهانی اول چنین گسترده و همه‌گیر بوده است؟ نقش هر یک از دول بیگانه حاضر در خاک ایران به ویژه قوای روسیه و بریتانیا در بروز و تشدید این بحران چه بوده است؟
انگلستان از جنوب , دولت عثمانی از غرب و روسیه از شمال ایران را به تصرف در آوردند و حکومت وقت که کمترین توانی برای مقاومت در برابر این سیل بنیان کن دشمنان را نداشت فقط نظاره گر بود . در سالهای بعد روسیه ی تزاری که در نوع خود کشور ضعیفی محسوب می شد در پی توافقی با دولت انگلستان , ایران را واگذار کرد . در همان زمان عثمانی ها هم به مرز فروپاشی رسیده بودند ( جنگ جهانی اول که از حیث گستردگی ابعاد شگفت آوری دارد باعث نابودی 4 امپراطوری بزرگ وقدرتمند اروپا یعنی : امپراطوری اتریش مجار , روسیه , آلمان و عثمانی شد ) بنابراین استعمار پیر تنها بازیگردان عرصه ی سیاست ایران شد و با خرید گسترده ی غلات و جلوگیری از واردات کالا به ایران واجازه ندادن برای ورود کمکها دولت آمریکا به ایران باعث ایجاد نایابی مواد غذایی در کشور شد و خشکسالی و بارندگی کم هم قوز بالای قوز شد و چنان قحطی در کشور بروز کرد که بیش از 40 درصد مردم ایران را به کام مرگ برد ( 1917 تا 1919 ) . نکته ی جالب گزارشهای دلسوزانه ی سفیر وقت دولت آمریکاست که باعث می شود محموله های بزرگ مواد غذایی برای کمک به مردم تیره روز ایران ارسال شود که انگلیسیها به هیچ وجه اجازه ی ورود آنها را به کشور نمی دهند. " داناهوافسر شناخته شده اطلاعات نظامي انگلستان و نماينده سياسي آن دولت در غرب ايران درسالهاي 1918 و 1919 درباره قحطي درغرب ايران اينگونه مي نويسد: " اجساد چروكيده زنان و مردان، پشته شده و در معابر عمومي افتاده اند. در ميان انگشتان چروكيده آنان همچنان مشتي علف كه از كنار جاده كنده اند و يا ريشه هايي كه از مزارع در آورده اندبه چشم مي خورد؛ با اين علفها مي خواستند رنج ناشي از قحطي و مرگ را تاب بياورند. در جايي ديگر، پابرهنه اي با چشمان گود افتاده كه ديگر شباهت چنداني به انسان نداشت،چهار دست و پا روي جاده جلوي خودرويي كه نزديك مي شد مي خزيد و در حالي كه ناي حرف زدن نداشت با اشاراتي براي لقمه ناني التماس مي كرد...".
احمد کسروی می‌گوید در سال ۱۳۳۶ قمری (۱۲۹۷ شمسی) جنگ جهانی در میان بود و گرانی نیز پیش آمد و می‌توان گفت یک سوم مردم از میان رفتند و در آن سال در تبریز آشکارا می‌دیدم که توانگران دست بینوایان نمی‌گرفتند و وقتی خویشان و همسایگانشان از گرسنگی می‌مردند پروا نمی‌داشتند و مردگان از بی کفنی روی زمین می‌ماندند.
عجیب نیست که اتفاقی که فقط 95 سال قبل در کشورمان روی داده به این اندازه برای ما ناشناخته و مجهول باقی مانده بوده ؟



:: برچسب‌ها: جنگ جهانی اول ویرانگرتر از حمله مغول برای ایران ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 202
نویسنده : کوروش

سالگرد ملی شدن شیلات خجسته باد
هشتم بهمن 1331 (28 ژانويه 1953) دكتر مصدق رئیس دولت وقت سادچيكوف سفير شوروي در تهران را به دفتر خود فراخواند و با برخوردي بسيار دوستانه به او اطلاع داد كه از دو روز دیگر شيلات درياي مازندران در دست ايرانيان قرار خواهد گرفت و شوروي ديگر دستي در آن نخواهد داشت و خواسته است شخصا و حضورا اين مطلب را به وي بگويد تا به مسکو منعكس كند که قطعا آن دولت (شوروي) در جريان قرار داشته است.
دکتر مصدق در اين ديدار به سادچيکوف گفت که اين اقدام نبايد باعث دلخوري دولت شوروي شود. ما ديگر قرارنداريم که منابع خود را در اختيار ديگران بگذاريم و آنان را كارگزار خود قرار دهيم. فروش توليدات مازاد بر مصرف داخلي به خارجيان، نه تنها مانعي نخواهد داشت بلكه بر پايه بهاي عادلانه بين المللي و حفظ منافع ملي تشويق هم خواهد شد.
قبلا وزارت امورخارجه ايران به دولت شوروي اعلام کرده بود که ايران مايل نيست قرارداد شيلات (صيد ماهي در درياي مازندران) را تمديد كند؛ زيرا كه سياست ايران بر اين مدار قرار گرفته است كه بهره برداري از منابع ملّي خود را به خارجي نسپارد. به اين ترتيب شيلات ايران نيز از دست خارجي بيرون آمد.

 
 


:: برچسب‌ها: سالگرد ملی شدن شیلات خجسته باد ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 238
نویسنده : کوروش

ما نباید جک و لطیفه قومیتی برای هم بفرستیم و یا برای هم بگیم این یک سیاست کثیف هستش که چندین سال هستش ابر قدرت ها و استعمار گر ها به کار بردن تا مردم ایران هم دیگر رو به مسخره بگیرند و نسبت به هم بی تفاوت بشند تا بتونند ایران رو تجزیه کنند و به منافعشون برسند تهران پایتخت سیاسی ایران هستش و با تمام شهرستان ها و استان های دیگر ایران فرقی ندارد دلیل نمیشه چون پایتخت سیاسی هستش ما اون رو بهتر از جاهای دیگر ایران بدانیم و یا تمام قوم ها ی ایرانی همه با هم برابرند و انسان هستند و از همه مهم تر ایرانی هستند ما نباید بازیچه دست بیگانه ها و فرصت طلب ها بشیم و همه ی اقوام ایرانی باید به همدیگر احترام بگزاریم تا ایران از هم پاشیده نشه و یک پارچه بمونه و تمامیت ارضی ایران حفظ بشه تا بتونیم پیشرفت کنیم و قدرتمند بشیم با جک و مسخره کردن به خود و ایران خود لطمه میزنیم و چیزی نصیبمون نمیشه. ممنون



:: برچسب‌ها: ما نباید جک و لطیفه قومیتی برای هم بفرستیم ,
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
بازدید : 252
نویسنده : کوروش

 

 

سنگ نوشته و نقش برجسته ˈ آنوبانی نیˈ با قدمت 4800سال و به عبارتی جز اولین نقش برجسته آسیا ..در سرپل ذهاب
نقش برجسته آنوباني‌ني اثري به جا مانده از "آنوباني‌ني" پادشاه "لولوبي‌ها" است. "لولوبي‌ها" از اقوام زاگرس نشين بوده و پيش از آريايي‌ها (پارس و ماد )، در چهارهزار و هشتصد سال پيش زندگي مي‌كردند..اين نقش برجسته تصويري از آنوباني‌ني‌، الهه "ني‌ني" و 9 اسير است این نقش برجسته پرده ای است که در آن شاه (آنوبانی نی) در برابر الهه ایشتار که او را در مقابل دشمنان پیروزی داده است، ایستاده و پای خود را بر بدن دشمن نهاده است..ایشتار نیزه ای به دست دارد و قصد دارد با طنابی که به دست گرفته، گردن اسیری دیگر را ببندد.. بساری عقیده دارند کتیبه بیستون که 2000 سال بعد از این اثر حکاکی شده الهام گرفته از این اثر است .

 

 

 



:: برچسب‌ها: سنگ نوشته و نقش برجسته ˈ آنوبانی نیˈ با قدمت 4800سال ,
تاریخ : جمعه 3 بهمن 1393
بازدید : 944
نویسنده : کوروش
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 222
نویسنده : کوروش

ساخت جلیقهء ضد گلوله در ایران باستان 
*****************************
ایران ساسانی در زمان شاپور اول به بعد تنها انحصارکنندهء تجارت ساخته های ابریشمین بود،و بهای جهانی این ساخته را تعیین می کرد.یک نوع از ساخته های ابریشم مصرف نظامی داشت.گران ترین نوع زره ابریشمین که نوعی جاکت ضخیم بود درایران تولید می شدو راز ورمزش نیز دراختیار وانحصارایرانیان بود.این جاکت که جای جاکت ضدگلولهء کنونی راگرفته بود با انعطاف شدیدی که داشت در برابر نیش شمشیر ونیزه وخنجرمقاوم بود ونیش اینها نمیتوانست که آن را پاره کرده به درون گوشت بدن فرو رود.این ساخته چنان گرانبها وکمیاب بود که جز شاهان وحاکمان ثروتمند نمی توانستند آنراتهیه کنند.
بن مایه
تاریخ باستان امیرحسین خنجی



:: برچسب‌ها: ساخت جلیقهء ضد گلوله در ایران باستان ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 327
نویسنده : کوروش

پشيز...

يک ضرب المثل کهن تا به امروز در ميان ايرانيان وجود دارد با عنوان " فلان چيز پشيزی ارزش ندارد..."

در واقع اين جمله قدمت باستانی داشته است به اين صورت که ﺳﮑﻪﻫﺎﯼ ﺩﻭﺭﻩ ﺳﺎﺳﺎﻧﯽ ﺍﺯ ﻃﻼ ﻭ ﻧﻘﺮﻩ ﻭ ﻣﺲ ﻭ ﮔﺎﻫﯽ ﺍﺯ ﻓﻠﺰﺍﺕ ﻣﺮﮐﺐ‌ ﻣﺲ ﻭ ﻗﻠﻊ ﻭ ﺳﺮﺏ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺳﮑﻪﻫﺎﯼ ﺯﺭﯾﻦ ﺭﺍ ﺩﯾﻨﺎﺭ ﻭ نقره ﺭﺍ ﺩﺭهم، ﻭ ﭘﻮﻝ خرد ﻣﺴﯿﻦ کم ارزش را " پشيز " ﻣﯽﻧﺎﻣﯿﺪﻧﺪ...

پشيز نام پول خرد کم ارزش در جامعه ايران ساسانی بوده و همين ضرب المثل در پيش از اسلام در ميان ايرانيان ساسانی رواج داشته که وقتی به موردی کم ارزش برميخوردند گفته ميشد که: پشيزی نمی ارزد...

تصويرهای اين جستار دو سکه پشيز ساسانی با چهره پيروز يکم و بهرام دوم را نشان ميدهد..

 



:: برچسب‌ها: يک ضرب المثل کهن تا به امروز در ميان ايرانيان وجود دارد با عنوان " فلان چيز پشيزی ارزش ندارد , , ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 2503
نویسنده : کوروش

نقشه ایران در دوران اردشیر بابکان و شاپور یکم ساسانی
__________
من در میان این همه نقشه های تاریخی که تاکنون دیده ام به عقیده من این بهترین نقشه ای است که تا حالا دیدم؛ دست کم از دید کیفیت. جزییات و کیفیت تصویر بسیار خوب و دیدنی است.
همچنین این نقشه از دید اطلاعات تاریخی نسبتا نقشه ای دقیق است. 
من از اینجا از سازنده یا سازندگان مستعدش سپاسگزارم که نقشه بسیار خوبی طراحی کردند.
____
اما این نقشه نیز مانند هر نقشه ای ایراد هایی دارد که من چند نمونه ان را می نویسم 
1_ همه امارات و بخشی از عمان جزیی از قلمرو اردشیر و شاپور یکم بود
2_ در دوره ساسانی دریایی بنام عمان نداشتیم و نام این دریا مکران یا ایران بود.

 



:: برچسب‌ها: نقشه ایران در دوران اردشیر بابکان و شاپور یکم ساسانی ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 240
نویسنده : کوروش

 

 

رونمایی از گنجینه‌ی هنری مادها و هخامنشیان در موزه ملی

در موزه ملی ایران از اشیای تاریخی منطقه "خوروین" رونمایی شد. این گنجینه تاریخی که حدود ۵۰ سال پیش به صورت غیرقانونی از ایران خارج شده بود، پس از سال‌ها دعوای حقوقی، اخیرا از بلژیک به ایران بازگردانده شد.



:: برچسب‌ها: رونمایی از گنجینه‌ی هنری مادها و هخامنشیان در موزه ملی ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 268
نویسنده : کوروش

کعبه زرتشت)گنجخانه استخر(
++++++++++++++++++++
بنا بر روایتهای سنتی ایران اوستا نخستین بار درزمان داریوش بزرگ در کتابی از برگهای پوست گاو به خط زر تحریر شد ودر گنجخانهء استخر به امانت گذاشته شد.به ودیعه نهاده شدن اوستا در گنجخانهء استخر نیز می تواند دزست باشد؛زیرا بنایی که اکنون کعبهء زرتشت نامیده میشود ودربرابر آرامگاه های شاهنشاهان هخامنشی در نقش رستم واقع شده است درتاریخ پارس از تقدس ویژه ای برخوردار بوده ودر عهد ساسانی نیز یک نسخه از اوستا در این محل به امانت نهاده شده بوده است.این نسخه درکاوشهای باستان شناسی قرن حاضر کشف گردید.درپاسارگاد نیز در کنارمجموعه کاخ کوروش بزرگ چنین بنایی وجود داشته که هنوز بقایای آن پابرجاست.بر روی برخی ازسکه های به جامانده ازشهریاران پارسی عهد پهلوی)پارتیان( تصویر این بنا دیده می شود،بدون آنکه از فراز آن آتشی برخاسته باشد.این امر نشان می دهد که این بنا نه یک آتشکده بلکه مکان مقدسی بوده که پارسیان به آن واقف بوده اند.می توان پذیرفت که این بنا اساسا به دستور داریوش بزرگ برای نگهداری نسخه اوستا ساخته شده بوده وتقدس آن از همین جا ناشی می شده است.
بن مایه
تاریخ باستان مرحوم خنجی



:: برچسب‌ها: کعبه زرتشت)گنجخانه استخر( ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 185
نویسنده : کوروش

ﻭ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﺮﮒ ﺟﻬﺎﻥ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺭﺳﺘﻢ ....

ﺣﻜﻴﻢ ﻃﻮﺱ ﻓﺮﺩﻭﺳﻰ ﮔﺮﺍﻣﻰ ﺍﻳﻨﻚ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻫﻤﻪ ﺩﻻﻭﺭﻯ ﻭ ﻧﺎﺟﻰ ﮔﺮﻯ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺭﺳﺘﻢ ﺍﻳﻨﻚ ﻗﻠﻢ ﺑﻪ ﻓﺮﺟﺎﻡ ﻛﺎﺭ ﺭﺳﺘﻢ، ﻗﻬﺮﻧﺎﻥ ﺑﻰ ﺑﺪﻳﻞ ﺍﻳﺮﺍﻧﻴﺎﻥ ﻣﻴﺰﻧﺪ .
ﺭﺳﺘﻢ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﺩﺭﻯ ﺑﻮﺩ ﺑﻨﺎﻡ ﺷﻐﺎﺩ ﻛﻪ ﺷﻐﺎﺩ ﺑﻪ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﺩﺧﺘﺮ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﺩﺭﺁﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﻛﺎﺑﻞ ﺭﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ . ﻛﺎﺑﻞ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﺎﺟﮕﺰﺍﺭ ﺳﻴﺴﺘﺎﻥ ﻭ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﻧﺮﻳﻤﺎﻥ ( ﺟﺪ ﺭﺳﺘﻢ ) ﺑﻮﺩ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﺎ ﺳﭙﺎﻫﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺑﺎﺝ ﺑﻪ ﻛﺎﺑﻞ ﻣﻴﺮﻓﺖ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺧﺸﻢ ﺷﻐﺎﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻧﮕﻴﺨﺖ ﻭ ﺑﺎ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﺩﺳﻴﺴﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺮﻋﻠﻴﻪ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺭﺳﺘﻢ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﻛﺮﺩ:

ﺩﮊﻡ ﺷﺪ ﺯﻛﺎﺭ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺷﻐﺎﺩ // ﻧﻜﺮﺩ ﺁﻥ ﺳﺨﻦ ﭘﻴﺶ ﻛﺲ ﻧﻴﺰ ﻳﺎﺩ
ﭼﻨﺎﻥ ﮔﻔﺖ ﺑﺎ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﻧﻬﺎﻥ // ﻛﻪ ﻣﻦ ﺳﻴﺮ ﮔﺸﺘﻢ ﺯ ﻛﺎﺭ ﺟﻬﺎﻥ
ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻛﻪ ﺍﻭﺭﺍ ﺯﻣﻦ ﺷﺮﻡ ﻧﻴﺴﺖ // ﻣﺮﺍ ﺳﻮﻯ ﺍﻭ ﺭﺍﻩ ﺁﺯﺭﻡ ﻧﻴﺴﺖ

ﺳﭙﺲ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭼﻨﺪ ﻣﺎﻩ ﺷﻐﺎﺩ ﻃﻰ ﻧﻴﺮﻧﮕﻰ ﺑﻪ ﺳﻴﺴﺘﺎﻥ ﻧﺰﺩ ﺭﺳﺘﻢ ﺭﻓﺘﻪ ﻭ ﺑﻪ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﻴﮕﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺑﺎﺝ ﺧﻮﺍﻫﻰ ﺗﻮ ﺍﺯ ﻛﺎﺑﻠﻴﺎﻥ ﻣﺮﺍ ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﺧﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻭ ﺧﺎﻧﺪﺍﻧﻤﺎﻥ ﻧﺎﺳﺰﺍ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ :

ﻣﺮﺍ ﺑﺮ ﺳﺮ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺧﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩ // ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻫﺮ ﺑﺪ ﭘﺪﻳﺪﺍﺭ ﻛﺮﺩ
ﻫﻤﻰ ﮔﻔﺖ ﺗﺎ ﻛﻰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺝ ﻭ ﺳﺎﻭ // ﻛﻪ ﺑﺎ ﺳﻴﺴﺘﺎﻥ ﻣﺎ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ ﺗﺎﻭ
ﻧﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺯﺍﻟﻰ، ﻣﺮﺍ ﮔﻔﺖ ﻧﻴﺰ // ﻭ ﮔﺮ ﻫﺴﺘﻰ ﺍﻭ ﺧﻮﺩ ﻧﻴﺮﺯﺩ ﺑﻪ ﭼﻴﺰ

ﺭﺳﺘﻢ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮔﺴﺘﺎﺧﻰ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﺧﺸﻤﮕﻴﻦ ﻣﻴﺸﻮﺩ ﻭ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺑﻪ ﺟﻨﮓ ﺑﺎ ﻛﺎﺑﻠﻴﺎﻥ ﻣﻴﮕﻴﺮﺩ:
ﭼﻮ ﺑﺸﻨﻴﺪ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﺮﺁﺷﻔﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ // ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺰ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﺳﺨﻦ ﺩﺭ ﻧﻬﻔﺖ
ﻣﻦ ﺍﻭﺭﺍ ﺑﺪﻳﻦ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻴﺠﺎﻥ ﻛﻨﻢ // ﺑﺮ ﺍﻭ ﺑﺮ ﺩﻝ ﻭ ﺩﻳﺪﻩ ﭘﻴﭽﺎﻥ ﻛﻨﻢ

ﺍﻣﺎ ﺷﻐﺎﺩ ﺭﺳﺘﻢ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﻣﻴﮕﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻛﺎﺑﻠﻴﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻮﻣﻴﺘﺮﺳﻨﺪ ﻭ ﻧﺎﻡ ﺭﺳﺘﻢ ﺭﺍ ﻣﻴﺸﻨﻮﻧﺪ ﻟﺮﺯﻩ ﺑﺮ ﺍﻧﺪﺍﻣﺸﺎﻥ ﻣﻲ ﺍﻓﺘﺪ ﭘﺲ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﻟﺸﻜﺮﻛﺸﻰ ﻧﻴﺴﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﺧﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺻﺪ ﺳﻮﺍﺭ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺯﻭﺍﺭﻩ ﺍﻛﺘﻔﺎ ﻣﻴﻜﻨﺪ :
ﭼﻨﻴﻦ ﮔﻔﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﺭﺍﻩ // ﻣﺮﺍ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﻛﺎﺑﻞ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺳﭙﺎﻩ
ﺯﻭﺍﺭﻩ ﺑﺲ ﻭ ﻧﺎﻣﻮﺭ ﺻﺪ ﺳﻮﺍﺭ // ﭘﻴﺎﺩﻩ ﻫﻤﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﺻﺪ ﻧﺎﻣﺪﺍﺭ

ﺍﻣﺎ ﻭﻗﺘﻰ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﻪ ﻛﺎﺑﻞ ﻣﻴﺮﺳﺪ ﺷﺎﻩ ﻛﺎﺑﻞ ﻓﻮﺭﻯ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻏﺮﺍﻣﺖ ﻣﻴﺪﻫﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺰﻣﻰ ﺭﺳﺘﻢ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﻜﺎﺭ ﺩﻋﻮﺕ ﻣﻴﻜﻨﺪ ﻭ ﺷﻐﺎﺩ ﺍﺯ ﭘﻴﺶ ﺩﺭ ﻧﺨﺠﻴﺮﮔﺎﻩ ﮔﻮﺩﺍﻟﻰ ﺩﺭ ﺳﺮ ﺭﺍﻩ ﺭﺧﺶ ﻛﻨﺪﻩ ﻭ ﺗﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﻴﻎ ﺗﻴﺰ ﻣﻴﻨﻬﺪ ﻭ ﺍﻣﺎ ﺭﺳﺘﻢ ﻭﻗﺘﻰ ﺑﻪ ﮔﻮﺩﺍﻝ ﻣﻴﺮﺳﺪ ﺭﺧﺶ ﺍﺯ ﺑﻮﻯ ﺧﺎﻙ ﻧﻤﻨﺎﻙ ﻣﺸﻜﻮﻙ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﺣﺮﻛﺖ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﺍﻳﺴﺘﺪ ﺍﻣﺎ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﺎ ﺗﺎﺯﻳﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺭﺧﺶ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺧﺶ ﺩﻻﻭﺭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﺸﺘﻦ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ :

ﻫﻤﻰ ﺭﺧﺶ ﺯﺍﻥﺧﺎﻙ ﻣﻰ ﻳﺎﻓﺖ ﺑﻮﻯ // ﺗﻦ ﺧﻮﻳﺶ ﺭﺍ ﻛﺮﺩ ﭼﻮﻥ ﮔﻮﻯ
ﺩﻝ ﺭﺳﺘﻢ ﺍﺯ ﺭﺧﺶ ﺷﺪ ﭘﺮ ﺯﺧﺸﻢ // ﺯﻣﺎﻧﺶ ﺧﺮﺩ ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﻴﺪ ﭼﺸﻢ
ﺩﻭ ﭘﺎﻳﺶ ﻓﺮﻭ ﺷﺪ ﺑﻪ ﻳﻚ ﭼﺎﻫﺴﺎﺭ // ﻧﺒﺪ ﺟﺎﻯ ﺁﻭﻳﺰﺵ ﻭ ﻛﺎﺭﺯﺍﺭ
ﺑﺪﺭﻳﺪ ﭘﻬﻠﻮﻯ ﺭﺧﺶ ﺳﺘﺮﮒ // ﺑﺮ ﺍﻭ ﭘﺎﻱ ﺁﻥ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺑﺰﺭﮒ

ﺭﺳﺘﻢ ﻭ ﺭﺧﺶ ﺑﻪ ﺧﻮﻥ ﺁﻏﺸﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺷﻐﺎﺩ ﺩﺭ ﺑﺎﻻﻱ ﭼﺎﻩ ﺑﻪ ﺧﻨﺪﻩ ﻭ ﺭﺟﺰ ﺧﻮﺍﻧﻰ ﻣﻲ ﺍﻳﺴﺘﺪ :
ﺗﻮ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﭼﻪ ﻧﺎﺯﻯ ﺑﻪ ﺧﻮﻥ ﺭﻳﺨﺘﻦ // ﺑﻪ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺗﺎﺭﺍﺝ ﻭ ﺁﻭﻳﺨﺘﻦ

ﻭ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﻪ ﺷﻐﺎﺩ ﻣﻴﮕﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﻴﻦ ﺟﺎﻥ ﺩﺍﺩﻥ ﻓﻘﻂ ﻛﻤﺎﻥ ﻭ ﺩﻭﺗﻴﺮ ﻣﺮﺍ ﺩﻩ ﺗﺎ ﺍﺯ ﺣﻤﻠﻪ ﺷﻴﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﻢ ﻭ ﺗﺎ ﺷﻐﺎﺩ ﻛﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻴﺪﻫﺪ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﺎ ﻫﺮ ﺩﻭﺗﻴﺮ ﺷﻐﺎﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻼﻛﺖ ﺭﺳﺎﻧﺪﻩ ﻭ ﺧﺪﺍﻯ ﺭﺍ ﺷﺎﻛﺮ ﻣﻴﺸﻮﺩ:

ﺑﺪﻭ ﮔﻔﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﺯﻳﺰﺩﺍﻥ ﺳﭙﺎﺱ // ﻛﻪ ﺑﻮﺩﻡ ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ﻳﺰﺩﺍﻥ ﺷﻨﺎﺱ
ﻣﺮﺍ ﺯﻭﺭ ﺩﺍﺩﻯ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻣﺮﮒ ﭘﻴﺶ // ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻮﻓﺎ ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﻛﻴﻦ ﺧﻮﻳﺶ

ﺁﺭﻯ ﺭﺳﺘﻢ ﺩﺳﺘﺎﻥ ﺟﻬﺎﻥ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺯﻣﻴﻦ ﻫﻢ ﻛﺸﺘﻪ ﻣﻴﺸﻮﺩ، ﺭﺳﺘﻤﻰ ﻛﻪ ﺭﻭﺯﻯ ﺧﻄﺎﺏ ﺑﻪ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺭﻭﻳﻴﻦ ﺗﻦ ﺑﺎ ﻃﻌﻨﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ :

ﻛﻪ ﮔﻮﻳﺪ ﺑﺮﻭ ﺩﺳﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﺑﺒﻨﺪ // ﻧﺒﻨﺪﺩ ﻣﺮﺍ ﺩﺳﺖ ﭼﺮﺥ ﺑﻠﻨﺪ


"ﻣﻨﺒﻊ : ﺷﺎﻫﻨﺎﻣﻪ ﻓﺮﺩﻭﺳﻰ ﺗﻮﺳﻰ"



:: برچسب‌ها: ﻭ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﺮﮒ ﺟﻬﺎﻥ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺭﺳﺘﻢ ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 252
نویسنده : کوروش

آیا واقعا قانون جاذبه را نیوتون کشف کرد؟!
حدود 600 سال قبل از اینکه " ایزاک نیوتن " چشم بروی دنیا بگشاید ؛ 
دانشمند و حکیم برجسته ایران زمین " پورسینا " قانون اول جاذبه را در کتاب «الاشارات و التبنیهات» نوشته بوده است !
پورسینا :
«همانگونه که می دانید هر جسم در طبع و حالت خاصی می باشد و از این حالت خارج نمی شود مگر اینکه یک عامل خارجی برروی آن تأثیر بگذارد» 
«اگر نیروی بر جسمی وارد شود که موجب حرکت آن نشود مقدار نیرو چه کوچک باشد و چه زیاد تفاوتی ندارد چون که تغییری(کار) ایجاد نشده است»
نیوتن : 
جسم در حال سکون یا حرکت در خط مستقیم می باشد و تا نیرویی به آن وارد نشود حالتش تغییر نمی کند.
................................................
حدود 400 سال قبل از اینکه " ایزاک نیوتن " چشم بروی دنیا بگشاید ؛ 
دانشمند و حکیم برجسته ایران زمین "امام فخرالدین رازی" قانون دوم را در کتاب المباحث المشرقیه نوشته بوده است !
فخرالدین رازی:
«اختلاف حرکت در دو جسم به دلیل خود شی نیست بلکه به علت مقدار نیروی است که بر آنها وارد می شود مقدار انرژی جسم بزرگ در حال حرکت نسبت به جسم کوچکتر بیشتر است به دلیل اینکه جسم کوچک در جسم برزگ هم وجود دارد و آنچه در کوچکتر وجود دارد به مقدار بیشتر در جسم بزرگتر وجود دارد»
نیوتن :
قانون دوم: سرعت هر جسمی در هنگام حرکتش با آن قدرتی که روی آن مؤثر است متناسب است. 
...............................................
حدود 400 سال قبل از اینکه " ایزاک نیوتن " چشم بروی دنیا بگشاید ؛ ابن برکات هبةالله بغدادی قانون سوم را در کتاب «المعبر فی الحکمة» 
نوشته بوده است !
هبةالله بغدادی:
حلقه (شی) که بین دو نیروی متضاد ساکن می ماند به علت این است که هر دو نیروی وارد بر جسم مساوی و مخالف هم هستند.
نیوتن :
هر عملی عکسی العملی به دنبال دارد که مخالف آن و مساوی آن است.



:: برچسب‌ها: آیا واقعا قانون جاذبه را نیوتون کشف کرد؟! ,
تاریخ : پنج شنبه 2 بهمن 1393
بازدید : 543
نویسنده : کوروش

نام آذربايجان از آتروپات سردار هخامنشي كه آذربايجان را از چنگال اسكندر رهاند و تا ساليان دراز خود و خاندانش سر رشته‌دار اين سرزمين بودند، گرفته شده. اين سرزمين پيش از آتروپات، ماد خرد ناميده مي‌شدي آذربايجانيان فرزندان مادان آريايي‌اند، همان 
قومي كه كردان و لران امروزي بازماندگان اينانند.

 



:: برچسب‌ها: نام آذربايجان از آتروپات سردار هخامنشي كه آذربايجان را از چنگال اسكندر رهاند و تا ساليان دراز ,

به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دین حضرت زرتشت به باز خواهد گشت و آدرس hazrtezarathustra.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وبلاگ:
 

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 165
بازدید ماه : 199
بازدید کل : 353386
تعداد مطالب : 265
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com